Maarten!

‘Honderd Miljoen Maand’ Romney

Met deze knop kunt u artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier om in te loggen.

Republikeinen passeren grens van 100 miljoen dollarMT nr. 0/0000

6 juli 2012 – Juni was een gedenkwaardige maand voor de Republikeinen. Niet alleen vanwege de onverwachte goedkeuring van Obamacare door het Hooggerechtshof. De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney, het Romney Victory Fund en de Republican National Committee slaagden er gezamenlijk in om meer dan 100 miljoen dollar via fundraisers in te zamelen. Dit bedrag laat een aanzienlijke stijging zien ten opzichte van de maand mei. Toen werd er een bedrag van 76,8 miljoen dollar bij elkaar geschraapt; Obama bleef steken op 60 miljoen dollar. Qua financiën was juni de beste maand voor het Republikeinse kamp tot nu toe.

Romney bezocht de afgelopen maand een aantal staten. Onder andere Californië, Oregon, Texas en Washington waren onderdeel van Romney’s campagne. In Texas verbleef de politieke tegenstander van Obama twee dagen. Naar verluidt haalde hij daar alleen al 15 miljoen dollar op. Ook de uitspraak van het Hooggerechtshof stimuleerde de donaties aan het Romney-kamp. Minder dan 24 uur na de goedkeuring van Obamacare, doneerden ongeveer 50.000 aanhangers een totaal bedrag van 4,6 miljoen dollar. Dat bedrag bestond alleen uit online-donaties.

Het is de tweede maand op rij dat de Republikeinen meer geld in het laatje brengen dan de Democraten. In mei haalden de Republikeinen in totaal een slordige 266,7 miljoen dollar op. De Democraten daarentegen moesten het doen met 11,5 miljoen dollar minder. Om precies te zijn 255,2 miljoen dollar. Het Obama-kamp verwacht dat de Republikeinen ook in de laatste maanden de Democraten financieel de hielen laten zien. Beide campagnes hebben tot 15 juli om de officiële campagnecijfers aan de Federal Election Commission te rapporteren.

Volgens Ben LaBolt, de nationale campagnesecretaris van president Obama, ‘probeert Romney op  deze manier de aandacht af te leiden van de tegenstrijdige standpunten over de zorghervorming’. Toch maken de Democraten zich zorgen over de groeiende financiële armslag van de Republikeinen. Het campagneteam verspreidde onder de Obama-aanhangers een opmerkelijke bedelbrief  die deze bezorgdheid etaleerde. Obama kan de eerste zittende president in de geschiedenis zijn die outspent wordt door zijn politieke rivaal.

'Mitt Romney sets GOP fundraising record' (Politico)

'Romney's june fundraising tops 100 million' (CNN)

Cijfers FEC


 


Inloggen


Inloggen
Registreren
Wachtwoord vergeten
Wachwoord vergeten
Inloggen