Openluchtmuseum Nederland: Naarden-Vesting

Wie de vesting van Naarden wil bestuderen, omdat het een van de best bewaarde zeventiende-eeuwse vestingen in Europa is, doet er verstandig aan voor een middag een vliegtuigje te huren. Degene die de vesting wandelend over de buitenwal verkent, raakt...

Waarom de Britten zich niet thuisvoelen in Europa

Ingebouwde behoudzucht, historisch bewustzijn, drang naar keuzevrijheid en een vleugje luiheid onderscheiden de Britten van de rest van Europa. Daardoor hebben ze zich nooit thuis gevoeld in de EU en is de Brexit onomkeerbaar.

Speechen met de handrem erop

Politici doen graag of ze hun toespraken zelf bedenken, maar achter de schermen werkt een steeds professioneler legertje van speechschrijvers. Speeches zijn er de afgelopen jaren levendiger van geworden. Toch mag het van experts allemaal nog wat minder...

Lezen, die literaire meesterwerken!

Jaren gelden begon Maarten van Rossem aan de literaire meesterwerken die al jarenlang in zijn kast stonden te wachten. En hij was aangenaam verrast. Veel hoogtepunten uit de literatuur bleken net zo leesbaar als het lichte werk dat hij lang las.

Knooppunt Oudenrijn: gezellig filekijken

Oudenrijn is het knooppunt der knooppunten. Daar kruisen de twee belangrijkste autosnelwegen, de A12 en de A2, elkaar. Het is niet alleen het oudste knooppunt, maar ook het drukste. Wie daar nooit in de file heeft gestaan, is niet echt ingeburgerd.