Maarten!

De nieuwe Maarten!: Dom, dommer, domst.


Productomschrijving
In de nieuwe Maarten! aandacht voor de Amerikaanse overmoed in het Midden-Oosten. Alle Amerikaanse interventies daar zijn van ongekende stompzinnigheid geweest, schrijft Maarten. Hij neemt het Amerikaanse beleid onder de loep en analyseert haarfijn waar het mis ging.

Ook in deze editie:

De VVD: kampioen wanbeleid
De VVD belooft het regelloze paradijs, maar heeft juist een oerwoud van subsidies gecreëerd.

Wetenschap als religie
Onze samenleving is volledig afhankelijk van wetenschap en technologie, maar het overgrote deel van de bevolking snapt er niets van. Hoe meer de mens haar omgeving beheerst, hoe gevaarlijker dit wetenschappelijk onbenul is.  Kunnen we verdere technologische ontwikkelingen nog aan?

Veertien historische blunders
Maarten zet de grootste blunders sinds 1900 op een rij. Dit levert een bij vlagen hilarisch overzicht op, waarin de VS en Rusland goed zijn vertegenwoordigd.

Een masterclass populisme: Maarten van Rossem en Ewoud Kieft leren van Mein Kampf
Op zoek naar de aantrekkingskracht van het nazisme ploos historicus Ewoud Kieft Mein Kampf uit. Maarten ondervraagt hem over parallellen tussen Hitlers tijd en het heden. ‘Hitler was niet zo gek als vaak wordt gedacht.’

Thierry Baudet, een narcistische fopintellectueel
Thierry Baudet ziet zichzelf als de erfgenaam van Pim Fortuyn. En daar heeft hij volkomen gelijk in, stelt Rob Hartmans. Ze zijn alle twee warrige denkers, grossieren beiden in apocalyptische toekomstvisoenen enzijn even narcistisch.

Scholen op rapport
Het onderwijs in Nederland is niet slechter dan in andere landen. Wel is het toegesneden op de gemiddelde leerling, en daar hebben de slimmeriken last van. Bovendien moet de leraar meer worden gekoesterd. Maarten geeft verschillende aspecten van het Nederlandse onderwijs een cijfer.

Ook leest u: Maarten beargumenteert waarom democratieën ondemocratisch zijn en dat ook altijd zullen blijven. Maar we zullen ze tóch moeten koesteren.

En verder: commentaren van Max Westerman en Duco Hellema.

Bestel dit nummer of neem een abonnement en ontvang 3x Maarten! voor slechts € 15.
Inloggen


Inloggen
Registreren
Wachtwoord vergeten
Wachwoord vergeten
Inloggen