Maarten!

De nieuwe Maarten!: Opium voor het volk.


Neem een kijkje in de nieuwste Maarten!:
 
 
 
Productomschrijving
‘Liever een aantrekkelijke leugen dan de waarheid’. In de nieuwe Maarten! aandacht voor deze opvatting, want mediagenieke verzinsels verdringen de feiten volgens Maarten. Hij neemt het huidige medialandschap onder de loep en analyseert zijn werking.

Ook in deze editie:

Waarom we weer in de stad willen wonen
Na de Tweede Wereldoorlog leken de dagen van de ouderwetste stad geteld, maar de monumentale steden lijken het tij gekeerd te hebben. Desondanks dreigt er nieuw gevaar.

Robotisering
Robots hebben zich gemanifesteerd als systeem met een marginale intelligentie, maar wel met het kunnen om op een beperkt gebied extreem nauwkeurig te werken. In Nederland zouden, volgens een onderzoek van Deloitte, in de toekomst 2 tot 3 miljoen banen verloren gaan dankzij robotisering. Ed Croonenberg analyseert de huidige rol van robots in onze maatschappij en bekijkt of we moeten vrezen voor onze baan.

De toestand in Joegoslavië
Na de dood van Josip Tito ontwikkelde zich in Bosnië-Herzegovina een bloedig conflict. Nu een kwart eeuw later rommelt het opnieuw in Bosnië. Staat een nieuwe oorlog op uitbreken?

Interview met Roger van Boxtel
Maarten is geen liefhebber van de NS. Volgens hem ben je met de auto, rekening houdend met files, een stuk sneller dan met de trein. Pijnlijk vindt NS-topman Roger van Boxtel, want het geklaag op de NS is niet fair.

Duits leiderschap
De prestaties van Angela Merkel zijn indrukwekkend. De crisismanager is op haar best als alles tegenzit en daardoor ontpopte ze zich als de informele leider van Europa. Het is maar de vraag of ze in september opnieuw bondskanselier wordt, haar tegenstander Martin Schulz blijkt een geduchte tegenstander.

Rijk en gelukkig
Nederland is al decennia lang een van de rijkste en gelukkigste landen ter wereld. Volgens de ‘Ranglijst der ranglijsten’ van econoom Mathijs Bouman staat Nederland op de tweede plaats, achter Zwitserland.

Ook leest u: een reconstructie van hét tv-debat uit 2002, waar Fortuyn floreerde en Melkert ten onder ging.

En verder: commentaren van Max Westerman en Duco Hellema.

Bestel dit nummer of neem een abonnement en ontvang 3x Maarten! voor slechts € 15.
Inloggen


Inloggen
Registreren
Wachtwoord vergeten
Wachwoord vergeten
Inloggen