College: Maarten van Rossem over de Midterms

Twee jaar nadat de verkiezingskoorts in de Verenigde Staten een hoogtepunt bereikte, buigt Amerika-deskundige Maarten van Rossem zich op Election Day opnieuw over de Amerikaanse politiek. Joe Biden begon als een veelbelovende leider van grote veranderingen, maar met de midterms op komst begint de tijd voor de Democratische president te dringen. Ondanks dat er geen nieuwe bewoner van het Witte Huis wordt gekozen, staat er veel op het spel. Behouden de Democraten hun nipte meerderheid in het Amerikaanse Congres, of drukken de Republikeinen hun stempel op staatsniveau verder door? 

In dit hoorcollege richt Nederlands bekendste historicus zich op de geschiedenis, de context en de werking van de Amerikaanse verkiezingen. Gewapend met flink wat historische feitenkennis en een gezonde dosis humor werpt Van Rossem licht op begrippen als de swing states, gerrymandering en voter supression. De geschiedenis leert dat de zittende president tijdens de midterms altijd fors verliest, maar de kaarten voor 2022 zijn nog niet geschud. Met de hertekening van de kiesdistricten kunnen deze congresverkiezingen nog weleens historisch spannend worden.

Mis niets en volg op 8 november 2022 samen met Maarten van Rossem de Amerikaanse politiek op de voet.

College: Maarten van Rossem over de midterms
Datum: 8 november 2022
Locatie:
 TivoliVredenburg, Utrecht
Aanvang: 20.00 uur

37,95 Aantal:
29,95 Aantal:
19,95 Aantal:

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.