De Verenigde Staten volgens Maarten van Rossem

De redactie van Maarten! houdt goede hoop dat het normale leven in het najaar weer doorgang kan vinden en schuift de collegereeks: De Verenigde Staten volgens Maarten van Rossem door naar 17 september – 19 november en 26 januari. Ticketbestellers ontvangen hierover bericht.

 

Maarten van Rossem neemt in aanloop naar de verkiezingen de politiek van de Verenigde Staten onder de loep. In drie avonden blikt hij terug op belangrijke veranderingen in het politieke systeem, eerdere presidenten en de erfenis van Trump. Uiteraard richt hij ook zijn pijlen op de toekomst: wat beslist de Amerikaanse kiezer op 3 november 2020?

17 september – VOLGEBOEKT
In dit eerste college geeft Maarten van Rossem een analyse van het politieke bestel en de historische ontwikkeling hiervan. Ook blikt hij terug op de afgelopen jaren onder Trump en op de strijd binnen de Democratische partij. Wat waren opmerkelijke momenten in de Amerikaanse politiek en hoe belangrijk is de rol van de media geweest? Zal Trump worden herkozen door de Amerikaanse kiezer?

Tickets voor de collegedagavond op 17 september zijn inmiddels uitverkocht
Wilt u zich graag op de wachtlijst laten plaatsen, mail dan naar 
redactie@maartenonline.nl

19 november
In het tweede college reflecteert Van Rossem op de verkiezingsuitslagen van 3 november: Election Day. Wat hebben de Amerikaanse staten gestemd en hadden we deze uitslagen kunnen verwachten?

26 januari
In het derde college richt Van Rossem zich op de inauguratie. Hoe zal de toekomst van de Amerikaanse politiek eruit komen te zien en welke rol zal het populisme daarin spelen?

NOTE:
Wegens de aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus is besloten het eerste college van 18 juni door te schuiven en op 17 september het eerste college te laten plaatsvinden. Gekochte tickets en passe-partouts zijn automatisch geldig op de aangepaste data. Mocht u vragen hebben omtrent uw gekochte ticket, dan vragen we u vriendelijk dit te melden bij de klantenservice van Maarten!. Telefonisch bereikbaar op 088 700 2799 (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur) of via klantenservice@maartenonline.nl

Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht
Tijd: 20.00 – 22.30 uur

Direct bestellen

39,50 Aantal:
29,50 Aantal:
22,50 Aantal:

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.