De Verenigde Staten volgens Maarten van Rossem

Hoewel de Amerikaanse verkiezingen pas in november 2020 plaatsvinden, wordt er al genoeg over geschreven en gepraat. De belangrijkste vraag: wordt Trump herkozen?

Maarten van Rossem neemt in aanloop naar de verkiezingen de politiek van de Verenigde Staten onder de loep. In drie avonden blikt hij terug op belangrijke veranderingen in het politieke systeem, eerdere presidenten en de erfenis van Trump. Ook richt hij zijn pijlen op de toekomst: wat beslist de Amerikaanse kiezer op 3 november 2020?

2 april 18 juni 
In dit eerste college geeft Maarten van Rossem een analyse van het politieke bestel en de historische ontwikkeling hiervan. Wat zijn de belangrijkste grondslagen ? Hoe zit het met de kiesmannen? En hoe is de Amerikaanse politiek in de afgelopen decennia veranderd?

17 september
Maarten van Rossem blikt terug op de afgelopen jaren, waarbij hij ook de erfenis van Trump onder de loep neemt. Wat waren opmerkelijke momenten in de Amerikaanse politiek en hoe belangrijk is rol van de media geweest? Zal Trump worden herkozen door de Amerikaanse kiezer?

19 november
In het laatste college reflecteert Maarten van Rossem op de verkiezingsuitslagen van 3 november: Election Day. Hoe zal de toekomst van de Amerikaanse politiek eruit komen te zien en welke rol zal het populisme daarin spelen?

NOTE:
Wegens de aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus is besloten het eerste college van 2 april door te schuiven en op 18 juni het eerste college te laten plaatsvinden. Gekochte tickets voor 2 april en passe-partouts zijn automatisch geldig op de aangepaste data. Mocht u vragen hebben omtrent uw gekochte ticket voor 2 april, dan vragen we u vriendelijk dit voor 2 april 2020 te melden bij de klantenservice van Maarten!. Telefonisch bereikbaar op 088 700 2799 (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur) of via klantenservice@maartenonline.nl

Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht
Tijd: 20.00 – 22.30 uur

Direct bestellen

99,00 Aantal:
69,00 Aantal:
57,00 Aantal:
39,50 Aantal:
29,50 Aantal:
22,95 Aantal:

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.