Maarten van Rossem over de Tweede Kamerverkiezingen

 

Na een bewogen jaar staat de Nederlandse politiek voor een flinke rij uitdagingen. Is onze parlementaire democratie in staat deze aan te gaan? Welke partijprogramma’s bieden de meeste kans op een realistisch landsbestuur? Op 18 maart 2021 buigt Maarten van Rossem zich in een online college over de uitkomst van de Tweede Kamerverkiezingen. 

Tijdens dit college beschouwt Maarten de verkiezingsuitslagen en licht hij verschillende partijprogramma’s door. Ook blikt hij terug op de leiderschapswisselingen bij partijen, de toeslagenaffaire, de val van kabinet-Rutte III en het coronabeleid. Verder legt hij uit hoe de opmars van het populisme en het complotdenken onlosmakelijk verbonden zijn met een verzwakte democratie, waarin het vertrouwen in de overheid is gekelderd.

Volgens Maarten heeft het nieuwe kabinet de uitgelezen kans het roer drastisch om te gooien. Gewapend met een flinke dosis feitenkennis en onderkoelde humor analyseert hij het nieuwe Nederlandse politieke landschap zoals alleen hij dat kan.

Via een livestream, verzorgd door TivoliVredenburg en de redactie van Maarten! is dit college live te volgen, op elk moment te pauzeren, en tot een week na datum terug te kijken.

Bestel nu uw livestreamticket(s)

19,95 Aantal:
14,95 Aantal:
12,50 Aantal:

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.