Op de foto: Maarten in een boekhandel (VS, 1986)
 

De nacht van Maarten


Op woensdagavond 17 december is Maarten te vinden in de nieuwe boekhandel van Van Stockum in Den Haag. Vanaf 21.00 uur tot laat praat hij over boeken en ontvangt hij verschillende gasten.

Het publiek kan de nacht van Maarten volgen via een live stream op onze site. (Let op: de winkel zelf is niet geopend voor publiek.) Kijkers kunnen Maarten vragen om leestips en boekbesprekingen. Dus bent u benieuwd naar Maartens favoriete detective of wilt u weten wat Maartens favoriete klassieker is? Stel uw vragen via twitter (@Maartenblad), facebook (facebook.com/maartenblad) of mail de redactie.


 

Met onder anderen:

Maarten van Rossem: ‘Als ik niet lees dan slaap ik – ik slaap alleen als ik niet lees.’

Maarten ontvangt onder meer PvdA-voorzitter Hans Spekman. Die zal vast iets willen zeggen over Maartens analyse van de PvdA ('Dit is er mis met de PvdA'), maar daarnaast praten ze ook over hun favoriete boeken. 

Ook Annegreet van Bergen, de auteur van Gouden Jaren, schuift aan. Gouden jaren vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd en laat zien hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag. Maarten recenseerde het boek voor Historisch Nieuwsblad, lees de recensie hier.

Dick Matena, officiële opvolger van Marten Toonder en maker van het nieuwste Bommel-boek: Tom Poes en de Pas-Kaart.

Ook present: Atte Jongstra, schrijver van onder meer Worst, waarin hij niet alleen reflecteert op zijn stukgelopen huwelijk met Ingrid Hoogervorst, maar ook schrijft over de vele grote geesten – Goethe, Nietzsche, Kafka – die van worst hielden.

Maarten neemt bovendien zijn zus Sis mee.


 

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.