Kunst met Sis: Gabriël Metsu

Kunst met Sis: Gabriël Metsu

DOOR SIS VAN ROSSEM

woensdag 28 november 2018
Met deze knop kunt u artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier om in te loggen.
Eerst maar weer eens goed kijken, want dat is en blijft toch de eerste stap tot begrip van een schilderij.

Bij een raam zit een duur geklede vrouw een brief te lezen. Haar jakje is afgezet met hermelijnenbont, iets wat wij meestal kennen van statiemantels van koningen en keizers. Haar zijden rok is afgezet met goudlamé. Een van haar muilen heeft ze uitgeschopt of mogelijk verloren toen ze snel opstond. Op schoot een naaikussentje. Blijkbaar zat ze te naaien toen de dienstbode binnen kwam met de brief. Ze zit geconcentreerd en geïnteresseerd te lezen.

Benieuwd naar de hele column? Bestel dan nu Door de ogen van Sis van Rossem, een verzameling van Sis van Rossems beste en scherpste columns. Bestel het boek hier.
 

 
woensdag 28 november 2018

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.