Maartens boekwinkel

Maarten tipt de beste boeken uit het laatste nummer van Maarten!.

De Verenigde Staten in de 20ste eeuw is een heerlijk, amusant en verhelderend boek, waarin ontwikkelingen en personen uit de recente geschiedenis van Amerika buitengewoon kernachtig en beeldend worden geschetst.
Maarten van Rossem
De Verenigde Staten in de 20ste eeuw
€ 9,99
Info en bestellen
Populisten als Fortuyn, Verdonk en Wilders worden door Maarten van Rossem in perspectief gezet in Waarom is de burger boos?. De opkomst van deze populisten en de rol van de media worden in het boek uitgebreid onder handen genomen.
Maarten van Rossem
Waarom is de burger boos?

Maarten van Rossem over hedendaags populisme
€ 12,95 
Info en bestellen

Decennialang werd de wetenschappelijke waarheid ondergeschikt gemaakt aan politiek en economie om zo regelgeving uit te stellen. Over zure regen of het gat in de ozonlaag bijvoorbeeld. Hoe dat precies gebeurde, vertellen Naomi Oreskes en Erik Conway in Merchants of Doubt.  

Naomi Oreskes en Erik Conway
Merchants of Doubt

€ 19,95
Info en bestellenMathieu Segers bewijst dat Nederland en Europese integratie nog steeds een actueel thema is. Op basis van nieuwe en internationale bronnen wordt de geschiedenis van dit onderwerp uitgediept. 

Mathieu Segers
Reis naar het continent
Nederland en de Europese integratie, 1950 tot heden 
€ 19,95
Info en bestellen


 

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.