Vacature: stagiair(e) redactie Maarten!

Per 1 juli 2018 is er plaats voor een redactiestagiair(e) bij Maarten!, het blad van Maarten van Rossem. Net als zijn naamgever is Maarten! scherp, eigenzinnig en tegendraads. Stagelopen op de redactie is dan ook geen dag hetzelfde. Als stagiair(e) ben je nauw betrokken bij de productie van het tijdschrift en doe je research naar de meest uiteenlopende onderwerpen. Ook ga je op pad met Maarten en ben je actief op social media. Je maakt deel uit van een klein team binnen een grote uitgeverij en doet zo veel ervaring op in het journalistieke werkveld. Tijdens de stage werk je incidenteel ook mee aan Historisch Nieuwsblad. Voor de stage ontvang je een stagevergoeding.

Jouw profiel:
- Je hebt een bachelor journalistiek, politicologie of geschiedenis afgerond of zit in de laatste fase hiervan.
- Je bent vanaf 1 juli 2018 beschikbaar, vier dagen in de week.
- Je bent nieuwsgierig en zelfstandig.
- Je hebt ervaring met research en schrijven voor een breed publiek.
- Je hebt affiniteit met social media en met het maken van video's.
- Je hebt een brede algemene kennis en interesse in maatschappij en politiek.
- Journalistieke en/of redactionele ervaring is een pre.

Interesse? Mail een motivatiebrief en cv naar redactie@maartenonline.nl t.a.v. Ieke Schout.

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.