Op reis met Maarten!

In 2019 organiseert Maarten! in samenwerking met Historisch Nieuwsblad en Labrys Reizen twee indrukwekkende reizen. In het najaar staat het Duitsland en Berlijn van de Koude Oorlog op de planning en in het najaar treden Maarten van Rossem en Willem Melching in de voetsporen van Churchill


Duitsland en Berlijn in de Koude Oorlog

 

Maarten van Rossem en Duitslandkenner Willem Melching nemen u tijdens deze 7-daagse reis mee langs de meeste iconische plekken aan beide zijden van het voormalige IJzeren Gordijn. U bezoekt de oude grens, spionageposten en musea, en wordt onderweg getrakteerd op colleges door Maarten en Willem. Zo komt u alles te weten over de Duitse deling en het leven in Oost en West. 

7-daagse vliegreis
10 t/m 16 mei 2019

Klik hier voor meer informatie
 

Churchill en de Tweede Wereldoorlog

 

Wanneer we denken aan Groot-Brittannië en de Tweede Wereldoorlog springt één naam gelijk naar voren: die van Sir Winston Churchill. Geen enkele Brit speelde zo’n grote rol als deze staatsman. Tijdens deze reis naar Londen en Zuidoost-Engeland duiken we dieper in de rol van Groot-Brittannië tijdens de Tweede Wereldoorlog, en in het bijzonder de rol van Churchill hierin. We bezoeken bijzondere plekken uit deze roerige periode en horen verhalen over heldenmoed en contraspionage, over onderduiken en uitlokken. Historici Willem Melching en Maarten van Rossem nemen u met hun verhalen mee naar deze turbulente tijd.

5-daagse treinreis
6 t/m 10 oktober 2019

Klik hier voor meer informatie

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.