De 21e eeuw volgens Maarten van Rossem


Bijna twintig procent van de eenentwintigste eeuw is inmiddels verstreken. Tijd om terug te blikken en om vooruit te kijken naar wat de komende tachtig procent ons gaat brengen. Na de negentiende en twintigste eeuw buigt Maarten van Rossem zich nu over onze eigen tijd en de toekomst. In dit drieluik ontleedt ’s lands bekendste historicus de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen twee decennia. In grote lijnen zal het programma er als volgt uit te komen zien:

College 1 - donderdag 21 maart 2019
Maarten van Rossem bespreekt het begin van de eenentwintigste eeuw. Waar zou de eenentwintigste eeuw moeten beginnen? In 2000 of in 2001? Of in de tweede helft van de jaren tachtig toen de Berlijnse muur viel en een nieuwe economische orde de wereld in haar greep kreeg? Welke rol heeft de opkomst van China als wereldmogendheid daarin gespeeld?

College 2 - donderdag 20 juni 2019
In dit college neemt Van Rossem het afgenomen gezag van Amerika en de wankele economische situatie na de aanslagen van 9/11 en de kredietcrisis zorgvuldig onder de loep. Wat wordt de nieuwe positie van de Verenigde Staten in de eenentwintigste eeuw?

College 3 -  donderdag 12 september 2019
Tot slot richt 's lands bekendste historicus zijn pijlen op de toekomst. Wat zal de opwarming van de aarde voor ons betekenen? Hoe ziet de wereld er in 2099 uit en welke vorm zal de veronderstelde strijd met de islam en de opkomst van het moderne populisme daarin aannemen? 

Deze reeks zal plaatsvinden op donderdag 21 maart, 20 juni en donderdag 12 september 2019 in het Utrechtse TivoliVredenburg. Graag zien wij u daar!

Data: 21 maart, 20 juni en 12 september 2019
Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht
Tijd: 20.00 – 22.30 uur
Bestel hieronder uw passe-partout en ontvang gratis een exemplaar van Het beste van Maarten van Rossem. U krijgt deze voorafgaand aan de eerste collegeavond toegestuurd.

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.