Achtergrond bij De Slimste Mens van maandag 23 december

Als eenmansjury van de tv-quiz De Slimste Mens geeft Maarten van Rossem commentaar bij de vragen en antwoorden. Op deze site kunt u nog meer te weten komen over onderwerpen die in de uitzendingen aan bod zijn gekomen. In aflevering 6 van maandag 23 december ging het over de Gazastrook en het conflict tussen de Palestijnen en Israëliërs.

Vraag
Wat weet je over de Gazastrook?
 
Antwoord
            1. Midden-Oosten
            2. Palestina
            3. Israël
            4. Hamas
            5. Middellandse Zee
 
Meer weten?
Lees over het conflict tussen de Palestijnen en de Joden in het artikel De tachtigjarige oorlog tussen joden en Arabieren, van Shirley Haasnoot. 

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.