Achtergrond bij De Slimste Mens van woensdag 25 december

Als eenmansjury van de tv-quiz De Slimste Mens geeft Maarten van Rossem commentaar bij de vragen en antwoorden. Op deze site kunt u nog meer te weten komen over onderwerpen die in de uitzendingen aan bod zijn gekomen. In de achtste aflevering ging het over schrijver Geert Mak.

Vraag
Hij is een groot voorstander van de multiculturele samenleving. Wat kun je nog meer vertellen over Geert Mak?
 
Antwoorden
1.      In Europa
2.      Journalist (opgeleid als journalist en niet als historicus)
3.      De eeuw van mijn vader
4.      Boekenweekgeschenk (in 2007)
5.      Jurist
 
Meer weten?
Geert Mak is jurist, journalist en auteur. Voor zijn laatste boek, Reizen zonder John, trok hij door de VS. Mak wilde weten wat er de afgelopen vijftig jaar in Amerika was veranderd en wat er nog restte van ‘het beloofde land’ waar de rest van de wereld ooit zo tegenop keek. Lees hier een interview van Maarten van Rossem met Geert Mak: Amerika moet de macht gaan delen

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.