Achtergrondinformatie bij De Slimste Mens van maandag 13 januari

Als eenmansjury van de tv-quiz De Slimste Mens geeft Maarten van Rossem commentaar bij vragen en antwoorden. Op deze site kunt u nog meer te weten komen over onderwerpen die in de uitzendingen aan bod zijn gekomen. In de uitzending van maandag 13 januari ging het over Swiebertje.

Vraag
De televisieserie Swiebertje hield van 1955 tot 1975 wekelijks miljoenen kinderen en vaak ook hun ouders aan de buis gekluisterd. Hoe heette de veldwachter uit deze serie?

Antwoord
Bromsnor, gespeeld door Lou Geels en eerder door Tonnie Foletta.

Meer weten?
In ʻEr is te weinig talent’, praten Maarten van Rossem, Johan Derksen en John de Mol over televisie: over het internationale succes van televisieformules en over de kleine Nederlandse televisiemarkt.

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.