Maarten goes America

18-06-2009

Maarten! is terug. Vanwege het doorslaande succes vorig jaar heeft de redactie van Historisch Nieuwsblad besloten om dit jaar twee nieuwe nummers van Maarten! uit te brengen. Onder de bezielende leiding van historicus en amerikanist Maarten van Rossem wordt gezorgd voor een aanstekelijke mix van diepgravende artikelen, interviews, columns, prominenten, en een uitgebreid servicekatern. Met Maarten! krijgt opinie een gezicht.

De nieuwe editie van Maarten! staat in het teken van de Verenigde Staten. ‘Mensen denken dat ik anti-Amerikaans ben, maar het tegendeel is waar,’ zegt Maarten van Rossem. ‘We moeten dankbaar zijn dat Columbus Amerika heeft ontdekt en niet halverwege de oceaan op tragische wijze is gezonken.. Dat betekent niet dat ik alle aspecten van de Amerikaanse maatschappij op prijs stel, maar dat geldt ook voor Nederland. Ik zou niet graag de rest van mijn leven frikadellen eten of naar de Toppers kijken.’

In het nieuwe nummer, dat de titel Maarten goes America draagt, geeft Van Rossem onder meer zijn visie op Barack Obama en houdt hij een interview met Ben Bot. De oud-minister van Buitenlandse Zaken spreekt openhartig over de Nederlands-Amerikaanse verhouding, die de afgelopen jaren zowel hecht als ongemakkelijk was: ‘Je mag met Amerika meedoen, als je je snavel houdt.’

Verder vindt u in Maarten! artikelen over Amerika’s energieverslaving, de politieke wortels van de kredietcrisis, Amerika als immigratieland en de onverbrekelijke band van de Amerikaan met zijn auto. Verder geeft Van Rossem zijn persoonlijke tips voor boeken, films, websites en bezienswaardigheden.

Aan het nieuwe nummers hebben tal van prominenten meegewerkt. Abram de Swaan, Paul Verhoeven, Max Westerman en Sylvia Witteman vertellen over hun Amerika-gevoel. De columns zijn verzorgd door Henk Hofland en Hans Maarten van den Brink.

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.