1 op de 8 wil weg als Wilders wint

25-11-2009

Twaalf procent van de Nederlanders overweegt te emigreren als Geert Wilders aan de macht komt. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Maarten!


| 24 november 2009

Aan 511 leden van het internetpanel van Panelwizard, die samen representatief zijn voor de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder, werd de stelling voorgelegd: ‘Als Geert Wilders aan de macht komt in Nederland, overweeg ik te emigreren.’ Veertien procent van de mannen en tien procent van de vrouwen is het daarmee eens.

De hoogste percentages potentiële emigranten zijn te vinden onder aanhangers van PvdA (27 procent) en SP (21 procent). Van de VVD- en CDA-stemmers overweegt respectievelijk 10 en 8 procent de koffers te pakken.

Zie ook: Koffers klaar als Wilders wint
Meest gelezen verhalen

Sis: Lang Leve de Zorg!

woensdag 25 november 2009

Lesje goed onderzoek herkennen

woensdag 25 november 2009

De puinhopen van het neoliberalisme

woensdag 25 november 2009

Herinneringen aan de DDR

woensdag 25 november 2009

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.