14-10-2014

2015 volgens Maarten

Volgens Maarten wordt 2015 'een vrij normaal jaar'.


Max Westerman over Zwarte Piet

'Al behoorden we tot ’s werelds grootste slavenhandelaars, toch wil het er bij de meesten niet in dat de afstammelingen van die slaven niet jaarlijks geconfronteerd willen worden met een figuur wiens knechtenrol en karikaturale trekken hun herinneren aan dat wrede tijdperk,' schrijft Max Westerman in de nieuwste editie van Maarten!.

Lees de column hier.

Rellen in Ferguson - racisme in de VS

Deze week werd besloten dat de agent die in augustus de tiener Michael Brown doodschoot niet vervolgd wordt. Dit heeft in Ferguson en op veel andere plekken in Amerika rellen doen oplaaien. Eerder interviewde Stijn Keuris de Nederlandse advocaat Bart Stapert, die in de VS meerdere doodstrafzaken heeft behandeld, over racisme en het Amerikaanse rechtssysteem. 'Het racisme zit in het strafrechtsysteem, maar ook in het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Het zit ingebakken in de samenleving.'

Lees het interview hier.

Maarten! ligt in de winkel


De nieuwe editie van Maarten! ligt in de winkel. Met Maarten over IS, Max Westerman over Zwarte Piet en Maartens correspondentie met minister Melanie Schultz.

Meer lezen bij 'Dit is er mis met de PvdA'


Maarten schreef 'Dit is er mis met de PvdA', over de toekomst van de partij. De redactie vroeg kenners om een reactie.


IS groeit vanwege hemeltergende domheid VS

Niemand heeft het terrorisme de afgelopen jaren zo gestimuleerd als de Verenigde Staten. 'IS bloeit door de gewelddadige stompzinnigheid van de Amerikanen', schrijft Maarten. Hoe het zit met wapens, geldstromen en aanvallen op strategische doelen in het IS-gebied, ziet u in de nieuwe editie van  Maarten!.

Lees meer

Ding flof bips

In zijn nieuwe boekje Europa volgens Maarten van Rossem beschrijft Maarten onder meer de lange weg naar de euro.

Lees meer bij Spoorzoeken: Vredesmunt.

De Van Rossems in Rotterdam


Vanaf 6 februari is Maarten samen met zijn broer Vincent en zijn zus Sis te zien in het nieuwe NTR-programma Hier zijn de Van Rossems. Voor de opnames reist het drietal door Nederland, België en Duitsland. De redactie van Maarten! liep mee met de opnames in Rotterdam. Vincent: ‘Het is knap dat Koolhaas met zo weinig zo beroemd is geworden.’