Maarten van Rossem over modern populismeRechtse en ontevreden kiezers hebben bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart dit jaar voor de vierde maal in nog geen twintig jaar een nieuwe populistische messias te paard geholpen. Forum voor Democratie werd zelfs de grootste partij in de Eerste Kamer. Volgens Nederlands bekendste historicus Maarten van Rossem vraagt dit succes wel om enige relativering: ‘De oogst van rechts is al jaren erg mager.’
 
Op 19 november 2019 plaatst Van Rossem in het Utrechtse TivoliVredenburg het hedendaags populisme in historisch perspectief. Hij besteedt aandacht aan het Nederlandse politieke klimaat en legt uit hoe het populisme onlosmakelijk verbonden is met een verzwakte democratie. Actuele thema’s als de afgelopen verkiezingsuitslagen, de rol van de media en de angst voor islamisering komen uitgebreid aan bod. Uiteraard neemt Van Rossem ook de rol van populisten als Fortuyn, Baudet en Trump grondig onder de loep en richt hij zijn pijlen op de toekomst.

 

Heeft u geen tickets kunnen bemachtigen? Niet getreurd. In 2020  staat Maarten van Rossem opnieuw in de TivoliVredenburg en spreekt hij over de Verenigde Staten. Verwacht een avond vol prikkelende opinies en vlijmscherpe humor. Bestel nu kaarten zolang de voorraad strekt


Direct bestellen


€ 22,95Uitverkocht
€ 29,50Uitverkocht
€ 39,50Uitverkocht

Vul uw gegevens in

Heeft u al een account bij Maarten!? Dan kunt u hier inloggen.
Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres

Herhaal e-mailadres

Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord

* minimaal 6 karakters waarvan 1 letter en 1 cijfer

Bestel

Log in

Heeft u nog geen account bij Maarten!? Dan kunt u dit hier aanmaken.

E-mailadres
Wachtwoord
Log in
Wachtwoord vergeten?

Gebruik uw gegevens

Liever een ander e-mailadres gebruiken? Dan kunt u dit hier opgeven.

E-mailadres
Wachtwoord
Inloggen en lid worden
Wachtwoord vergeten?

Inloggegevens opvragen

Vul hieronder uw e-mailadres in om een link te ontvangen om een nieuw wachtwoord in te stellen.

E-mailadres
Verzenden
Inloggen?

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.