Annegreet van Bergen

Annegreet van Bergen (1954) is econoom en werkt sinds 1982 als journalist. Ze schreef voor de Volkskrant en Elsevier. Vanaf 1999 werkt zij freelance. In 2000 verscheen haar bestseller De lessen van burnout, waarin ze haar persoonlijke ervaringen combineert met praktische adviezen. In september 2014 kwam haar boek 'Gouden Jaren' uit.
Gouden jaren vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd en laat zien hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag. Maarten recenseerde het boek voor Historisch Nieuwsblad, lees de recensie hier.

Boekenselectie
  • John Steinbeck - East of Eden (Ten oosten van Eden). 'Een all time klassieker. Schitterend verhaal en daarnaast voor mij zeer aansprekende voorbeelden van de economische ontwikkeling van de VS in het begin van de twintigste eeuw.'
  • Donald L. Miller, City of the Century – The Epic of Chicago and the Making of America
  • Jürgen Osterhammel - The Transformation of the World – A global history of the nineteenth century.

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.