De Verenigde Staten volgens Maarten van RossemHoewel de Amerikaanse verkiezingen pas in november 2020 plaatsvinden, wordt er al genoeg over geschreven en gepraat. De belangrijkste vraag: wordt Trump herkozen?

Maarten van Rossem neemt in aanloop naar de verkiezingen de politiek van de Verenigde Staten onder de loep. In drie avonden blikt hij terug op belangrijke veranderingen in het politieke systeem, eerdere presidenten en de erfenis van Trump. Ook richt hij zijn pijlen op de toekomst: wat beslist de Amerikaanse kiezer op 3 november 2020?

2 april
In dit eerste college geeft Maarten van Rossem een analyse van het Amerikaanse politieke systeem en de historische ontwikkeling hiervan. Wat zijn de belangrijkste grondslagen van het systeem en hoe is de Amerikaanse politiek in de afgelopen decennia veranderd?

18 juni
Maarten van Rossem blikt terug op de afgelopen jaren, waarbij hij ook de erfenis van Trump onder de loep neemt. Wat waren opmerkelijke momenten in de Amerikaanse politiek en hoe belangrijk is rol van de media geweest tijdens Trumps termijn?

17 september
In het laatste college richt Maarten van Rossem zich op 2020 en behandelt hij de vraag: wordt Trump herkozen door de Amerikaanse kiezer? Wat zijn zijn voorspellingen voor de verkiezingen en welke rol zal het populisme spelen in de toekomst van de Amerikaanse politiek?
 

 

Direct bestellen€ 57,00Aantal:
€ 99,00Aantal:
€ 69,00Aantal:
€ 39,50Aantal:
€ 22,95Aantal:
€ 29,50Aantal:


Uw persoonsgegevens

 
Voornaam *
Tussenv.
Achternaam *
Geslacht
Postcode *
Huisnr.*
Toevoeging
Straat *
Plaats *
Land *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Bedrijfsnaam
 


Bevestigen

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.