7-daagse DDR-reis met Willem Melching

Reis met Willem Melching naar de voormalige DDR

Ga op zoek naar overblijfselen uit en herinneringen aan de communistische tijd.

Op 7 oktober 1949 werd in het door de Sovjet-Unie bezette Oost-Duitsland de Deutsche Demokratische Republik opgericht. Hoewel het in de eerste jaren nog mogelijk was om vrij over de grens naar West-Duitsland te reizen, kwam daar in 1952 verandering in. Grenswachten werden ingesteld en prikkeldraad en versperringen opgeworpen. Zelfs mijnenvelden maakten onderdeel uit van het IJzeren Gordijn. De Oost-Duitse bevolking werd gevangengehouden onder een communistisch bewind van onderdrukking en vervolging. Deze situatie zou blijven bestaan tot aan de Wende en de val van de Berlijnse Muur in 1989.

In de voormalige DDR gaan we onder leiding van Willem Melching op zoek naar overblijfselen en herinneringen uit deze tijd. Daarbij staan de thema’s onderdrukking, oppositie, revolutie en wederopbouw centraal. De reis voert onder meer langs Leipzig, Dresden, Erfurt en Weimar. Ook wordt het August Horch Museum in Zwickau bezocht. Dit automuseum is gevestigd in de fabriek waar vroeger de beroemde Trabant van de lopende band rolde. Voor velen staat deze auto nog altijd symbool voor Oost-Duitsland. Onderdeel van de reis is ook een bezoek aan Buchenwald. Dat staat vooral bekend als concentratiekamp onder het naziregime; minder bekend is dat het ook intensief door het Sovjetbewind werd gebruikt.

Praktische informatie
7-daagse touringcarreis met dr. Willem Melching

Datum: 14 t/m 20 september 2024
Prijs: Abonnee: € 1930,-  Niet abonnee: €1975,-
(toeslag eenpersoonskamer €315,-)
Inclusief: Per comfortabele touringcar, logies
met ontbijt, 1 diner, reisleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem,
entrees, fooien, investering in CO2-reductie

Interesse? Meer info over tickets en de reis hier.

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.