7-daagse reis met Maarten en Willem naar Berlijn en Noord-Duitsland

Reis met Maarten en Willem naar Berlijn en Noord-Duitsland

Deze reis voert ons langs bekende maar ook minder bekende aspecten van de Duitse geschiedenis en de die van het Derde Rijk in het bijzonder. We maken kennis met enkele mega-projecten van Adolf Hitler: de Volkswagen – het reusachtige vakantiepark Prora en de V1 en V2. In Berlijn maken we een stadswandeling
langs grote nazi-gebouwen, waaronder het reusachtige Reichsluftfahrtministerium.

Ook de zwarte kanten van de Duitse geschiedenis komen aan bod met bezoeken aan het Holocaustmonument en concentratiekamp Ravensbrück. In het idyllische noorden bezoeken we niet alleen het prachtige eiland Rügen waar Casper David Friedrich zijn meesterwerken schilderde, maar ook de installaties waar Wernher von Braun de eerste echte raketten maakte.

Praktische informatie
7-daagse touringcarreis met dr. Willem Melching én prof. dr. Maarten van Rossem

Datum: 4 t/m 10 september 2024

Interesse? Meer info over tickets en de reis hier.

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.