College: Maarten over 80 jaar wereldgeschiedenis

Maarten van Rossem geeft een verrassend en prikkelend college waarin hij terugblikt op de geschiedenis van de afgelopen decennia. Maarten zag de wereld veranderen op een manier die niemand kon voorzien. Tachtig jaar wereldgeschiedenis omvat een periode van historische ontwikkelingen op wereldschaal, zoals de Tweede Wereldoorlog, de oprichting van de Verenigde Naties, de val van de Berlijnse Muur, maar ook de technologische revolutie, de opmars van de popcultuur, economische machtsverschuivingen en populistische bewegingen.

Met de nodige humor en feitenkennis neemt Maarten u mee op een reis door een turbulente tijd. Kritisch en deskundig reflecteert Nederlands bekendste historicus op significante gebeurtenissen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd en de wereld van nu hebben gevormd.

College: Maarten over 80 jaar wereldgeschiedenis
Datum:
2 november 2023
Locatie:
TivoliVredenburg, Utrecht
Zaal: Hertz
Aanvang: 20.00 uur – 21.45 uur

Regulier:  € 35,-
Abonnee: € 29,-
Student:   € 19,-

Meet & greet: Aansluitend aan het college hebben bezoekers de mogelijkheid om Maarten van Rossem te ontmoeten en hem vragen te stellen.

De online ticketverkoop is gesloten. Er zijn nog wel een beperkt aantal tickets aan de deur verkrijgbaar.

Bekijk hier de infomail met belangrijke info over uw bezoek aan TivoliVredenburg.

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.