Evenementen van Maarten!

Dit najaar wordt Maarten van Rossem 75 jaar. Dat wordt donderdagavond 22 november groots gevierd in het Utrechtse Tivoli Vredenburg. Het belooft een leuke, interessante en bovenal feestelijke avond vol verrassingen te worden. Haal nu snel kaarten!Andere evenementen dit jaar:


   
Meer info en tickets                                                                               Meer info en boeken

Zou u wel eens college willen volgen bij Maarten van Rossem of met hem op reis gaan? Dat kan. In 2018 organiseert Maarten! een drieluik collegeavonden over de twintigste eeuw. Ook bieden wij een reis aan, onder leiding van Van Rossem en Duitsland-deskundige Willem Melching, naar het Berlijn van Hitler.

 

Collegeavonden: de twintigste eeuw - Uitverkocht

Aan het begin van de twintigste eeuw liepen er op onze planeet zo’n twee miljard mensen rond. Honderd jaar later waren dit er ruim drie keer zoveel. Ondanks twee wereldoorlogen en ander geweld was het menselijk bestaan in korte tijd kennelijk ontzettend verbeterd.

Maarten van Rossem werpt in dit drieluik, dat plaatsvindt 22 maart, 28 juni en 6 september 2018, licht op de twintigste eeuw. Hij slaat de bekende gebeurtenissen over, en vertelt juist over de belangrijke technische, economische en maatschappelijke ontwikkelingen die de enorme welvaartsgroei veroorzaakten.
Meer info en tickets.
 

Met Maarten en Willem Melching naar Berlijn - Uitverkocht

Ga mee op reis met Maarten van Rossem en Duitslandkenner Willem Melching naar het Berlijn van Hitler. Onder leiding van beide deskundigen gaan er deuren voor u open die normaal voor publiek gesloten blijven. U krijgt bijvoorbeeld de kans het Reichsluftfahrtministerium van binnen te zien. Natuurlijk zal ook een bezoek aan het Stasimuseum niet ontbreken. De tour leidt u verder naar Wannsee en Hohenschönhausen. Ook doen we verschillende plekken buiten Berlijn aan, zoals het Olympisch Dorp uit 1936, concentratiekamp Sachsenhausen en de Seelower Hoogten.
 

Tijdens de reis fungeert de bus als rijdende collegezaal, waarin Van Rossem en Melching levendig over de duistere Duitse geschiedenis vertellen.
Meer informatie vindt u op de website van onze reispartner Labrys.

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.