Kom naar het college van Maarten!

Meer info & tickets

Maarten van Rossem werpt op vrijdag 20 september zijn kritische blik op het mondiale politieke toneel.

Met de opkomst van populistische en eurosceptische partijen staat Europa op een kruispunt. Welke koers zal de EU inslaan en wat betekent dat voor Nederland? Tegelijkertijd nadert de strijd om het Amerikaanse presidentschap zijn hoogtepunt. Op 5 november beslist de kiezer de toekomst van de Verenigde Staten. Mag Joe Biden het Witte Huis nog eens vier jaar bewonen, of keren we terug naar het tumultueuze tijdperk van Donald Trump? Met de nodige kennis, nuchterheid en humor ontrafelt Nederlands bekendste historicus de mogelijke scenario’s en biedt hij een prikkelend perspectief op de politieke ontwikkelingen in Amerika én Europa.

Laat je verrassen door de scherpe analyses, diepgaande inzichten en onmiskenbare humor van Nederlands bekendste historicus en hoor Van Rossem live spreken tijdens dit tweede college uit de reeks: Maarten peilt de stemming.

College – Maarten peilt de stemming: In de Verenigde Staten en in Europa
Datum:
20 september 2024
Locatie:
TivoliVredenburg, Utrecht
Zaal: Hertz
Aanvang: 20.00 uur – 21.45 uur

Meet & greet: Aansluitend aan het college hebben bezoekers de mogelijkheid om Maarten van Rossem te ontmoeten en hem vragen te stellen.

Meer info & tickets

 

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.