Maarten scheurkalender

Dagelijkse dosis kritische wijsheid en humor

Maak kennis met de onnavolgbare geest van Maarten van Rossem via de Maarten scheurkalender, en start elke dag met verrassende kennis en scherpe inzichten.

Nederlands bekendste historicus neemt u mee op een boeiende reis door de geschiedenis en actualiteit, altijd met een eigenzinnige twist. Zo bespreekt Maarten de zegen van de Europese Unie, het haantjesgedrag van Xi en Poetin, en het loze gekraai van de populisten. Naast interessante wetenswaardigheden, deelt hij in deze kalender uiteraard ook zijn eeuwige ergernissen. Van stupide tv-programma’s tot aanstellerige influencers, foeilelijke architectuur en mindfulness-flauwekul.

Bestel nu de Maarten 2024 scheurkalender

Meer dan een mopperaar

Maar de <Maarten scheurkalender biedt meer dan alleen kritische noten. Want laat het een misverstand zijn dat Maarten slechts een notoire mopperaar is. ‘Als ik al eens mopper, is dat met een goede reden. Als mensen een beetje zouden opletten, zouden ze zien dat ik helemaal geen depressieve zeikmus ben.’ Zo schenkt Maarten ook aandacht aan belangrijke levenslessen en de lichtpuntjes die het leven de moeite waard maken en die zelfs hem de slappe lach kunnen bezorgen. Volgens Maarten zit de zin van het leven in de kleine dingen. Een kopje koffie in de zon, naar de speeltuin met de kleinkinderen, het lezen van The Lord of the Rings, enige tranen plengen bij mooie muziek of genieten van de schitterende wolkenluchten op Texel.

Verder vertelt hij openhartig over zijn dierbare herinneringen aan zijn zus. ‘Sis was een echte prima donna, die voor de camera geen concurrentie duldde. Later begreep ik dat het juist de prima donna in haar was die haar tot zo’n geweldige docent maakte.’

Maarten scheurkalender: De ultieme gids voor 2024

Voor iedereen die graag verrast wordt door Maartens kritische maar gebalanceerde kijk op de wereld, is de Maarten scheurkalender het perfecte cadeau voor het nieuwe jaar. Met de Maarten scheurkalender begint u elke dag in 2024 goed met een verstandige uitspraak van Nederlands bekendste historicus. Bestel nu uw exemplaar en geniet van Maartens geestige en relativerende observaties die u met regelmaat zullen vermaken én aan het denken zullen zetten.

Bijzonder leuk om cadeau te geven of te krijgen!

De Maartenscheurkalender 2024 is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Maarten! scheurkalender 2024

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.