Maarten! zoekt een redactiestagiair

Doe ervaring op met blad- en webredactie

Maarten!, het eigenzinnige magazine van Maarten van Rossem, is op zoek naar een redactiestagiair.

Als stagiair draai je volop mee in de redactie. Je bent nauw betrokken bij de productie van het tijdschrift, maar ook bij andere aan het blad gerelateerde activiteiten. Je doet research, neemt regelmatig interviews af, gaat op pad met Maarten van Rossem en vertegenwoordigt hem op social media.

Tijdens deze stage doe je waardevolle journalistieke werkervaring op in een dynamisch werkveld en maak je deel uit van een klein team binnen een grotere uitgeverij, gevestigd in Nijmegen. Voor deze stage ontvang je een stagevergoeding.

Wat wij vragen:

  • Je bent (afgestudeerd) masterstudent (of gevorderd bachelorstudent) journalistiek, politicologie, geschiedenis of taal- en cultuurstudies.
  • Je bent zes aaneengesloten maanden vier dagen in de week beschikbaar voor de stage (een kortere periode is mogelijk in overleg). De mogelijkheid is er om enkele dagen thuis te werken.
  • Je bent nieuwsgierig en zelfstandig.
  • Je hebt ervaring met sociale media.
  • Je hebt een brede algemene kennis en interesse in maatschappelijke en politieke kwesties.

Journalistieke en/of redactionele ervaring is een pré. Mocht je aan dit profiel voldoen en belangstelling hebben voor deze stage, mail dan uiterlijk maandag 17 juli een motivatiebrief met cv naar redactie@maartenonline.nl, t.a.v. Teun Willemse.

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.