Maartens selfies

Iedereen – van politicus tot schrijver, boer of zanger – maakt tegenwoordig fotografische zelfportretten. Echt origineel is het niet: Maarten begon er al jaren geleden mee.

 

Rokend ergens op een hotelkamer, vroege jaren tachtig.

In een boekhandelscafé in Berlijn, vroege jaren tachtig.

Deze triptiek heb ik rond 1980 genomen.

Ik kan me niet eens herinneren van wie die zonnebril was.

In Davenport, Iowa, 1986.

Thuis in Utrecht, 1979.

Op Texel, 1980.

Dit moet op een Amerikaanse hotelkamer zijn, heel lang geleden.

 

Krijgt u niet genoeg van Maarten van Rossem? Al meer dan vijftien jaar zijn Van Rossems nuchtere en relativerende analyses te lezen in het meest eigenzinnige tijdschrift van Nederland: Maarten! Blijf op de hoogte van de actualiteiten en volg vier keer per jaar zijn kritische, vermakelijke en altijd leerzame gedachtegang.

Word nu abonnee en profiteer van korting. Ontvang 3x Maarten! voor maar €17,95.

Iedereen - van politicus tot schrijver, boer of zanger - maakt tegenwoordig fotografische zelfportretten. Echt origineel is het niet: Maarten begon er al jaren geleden mee.

 

Welkom bij Maarten!

Maak eenmalig een gratis account aan en krijg toegang tot al onze artikelen. Lees gratis op onze site en ontvang elke twee weken nieuws, diepgravende artikelen, interviews, evenementen en acties van Maarten! in uw mailbox.

InloggenRegistreren

Reacties

Gerelateerde artikelen

‘Een meesterwerk? Wat is nou een meesterwerk?’

Overschat Amerika de Chinese dreiging?

‘Ik heb niks te zoeken in de nationale polonaise’

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.