Kunst met Sis: Het kind in onszelf

Kunst met Sis: Het kind in onszelf

DOOR SIS VAN ROSSEM

maandag 17 juni 2019
Met deze knop kunt u artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier om in te loggen.

Waarom is dit schilderijtje zo aantrekkelijk? Ik ga een poging doen om het uit te leggen. Eerst maar eens kijken hoe het in elkaar zit. Een schilder werkt op een plat vlak met kleur, vorm en lijn. Meer heeft een schilder niet. Daarom is het zo bijzonder dat hij met zo weinig middelen hele werelden kan oproepen, meer zelfs dan de waarneembare wereld om ons heen.

Benieuwd naar de hele column? Bestel dan nu Door de ogen van Sis van Rossem, een verzameling van Sis van Rossems beste en scherpste columns. Bestel het boek hier.
 

maandag 17 juni 2019

Gerelateerde artikelen

Sis: Fijn weekend!

dinsdag 4 juni 2019

Kunst met Sis: Van oude mensen en dingen die niet voorbij gaan

maandag 20 mei 2019

Kunst met Sis: Joaquin Sorolla

woensdag 19 september 2018

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.