Kunst met Sis: De bepalende invloed van de opdrachtgever

Kunst met Sis: De bepalende invloed van de opdrachtgever

DOOR SIS VAN ROSSEM

maandag 19 augustus 2019
Met deze knop kunt u artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier om in te loggen.

In de Contarellikapel van de San Luigi dei Francesi in Rome hangen maar liefst drie Caravaggio’s. Ze hebben daar altijd gehangen, vanaf het allereerste begin. Zeg maar sinds 1602. Alle drie de schilderijen hebben de evangelist Mattheüs als onderwerp, te weten de Roeping van Matteüs, de evangelist terwijl hij het evangelie aan het schrijven is en het martelaarschap van Matteüs.

Benieuwd naar de hele column? Bestel dan nu Door de ogen van Sis van Rossem, een verzameling van Sis van Rossems beste en scherpste columns. Bestel het boek hier.

maandag 19 augustus 2019

Gerelateerde artikelen

Kunst met Sis: Alles is ijdelheid

maandag 15 juli 2019

Sis over voedsel en het gemis van een groenteboer

dinsdag 12 februari 2019

Kunst met Sis: De Judaskus

dinsdag 26 juni 2018

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.