Naar het museum

In Maarten! voorspelde Maarten het al: ‘De Gouden Koets komt nooit meer terug.’

Uit: Maarten! 3-2020. Bestel het nummer hier

Door: Maarten van Rossem

De herstelwerkzaamheden duren frappant lang. De deurpanelen waarop zogeheten inlanders van de voormalige koloniën zijn afgebeeld, die met geschenken hun diepe dankbaarheid aan Nederland betuigen, worden in deze tijd zó politiek incorrect gevonden, dat het hele geval linea recta naar het koetsenmuseum kan. Ik kan er niet rouwig om zijn. Niet vanwege die panelen, maar omdat ik niet bijster veel op heb met het uiterlijk vertoon van ons Koningshuis.

Is Prinsjesdag het feest van de democratie? Integendeel: een feestje van de monarchie. Het is ondemocratisch dat de regeringsverklaring – overigens in een abominabele stijl – wordt voorgelezen door het staatshoofd. Laat Rutte dat zelf doen

 

Wilt u op de hoogte blijven van de actualiteiten en diepgravende artikelen en interviews ontvangen in uw inbox? Meld u hier aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Maarten!.

In Maarten! voorspelde Maarten het al: ‘De Gouden Koets komt nooit meer terug.’

Uit: Maarten! 3-2020. Bestel het nummer hier

Welkom bij Maarten!

Maak eenmalig een gratis account aan en krijg toegang tot al onze artikelen. Lees gratis op onze site en ontvang elke twee weken nieuws, diepgravende artikelen, interviews, evenementen en acties van Maarten! in uw mailbox.

InloggenRegistreren

Reacties

Gerelateerde artikelen

Als één partij gek wordt

‘Onze parlementaire democratie functioneert verrassend goed’

‘Populistische schimmel heeft ons bestel aangetast’

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.