Gratis download: essay Tamar de Waal over het belang van burgerschap

Gratis download: essay Tamar de Waal over het belang van burgerschap
donderdag 14 maart 2019
Met deze knop kunt u artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier om in te loggen.
De term burgerschap valt tegenwoordig in vrijwel ieder politiek debat. Of het nu gaat over klimaat, veiligheid, onderwijs, integratie of een ander actueel onderwerp. Op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei probeert rechtsfilosoof Tamar de Waal antwoord te geven op de vraag wat burgerschap nu eigenlijk inhoudt.

Maarten van Rossem: ‘Dit stuk van Tamar de Waal is een supersnelle cursus staatsinrichting en daarom leerzaam voor iedere Nederlander. Het maakt nog eens duidelijk waarom de inburgeringscursus voor immigranten volstrekte flauwekul is zolang Nederlanders zelf ook helemaal niet weten wat dat burgerschap precies inhoudt. Het wordt tijd dat Nederlanders ook zelf na gaan denken over de constructie van de parlementaire democratie, over wat hun rechten en plichten zijn en over wat er in de grondwet staat, en dit essay helpt daarbij.’

Het essay Tussen kwetsbaarheid en weerbaarheid van Tamar de Waal is verkrijgbaar bij het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Ook kunt u het onderaan deze pagina als pdf gratis downloaden:

Tussen kwetsbaarheid en weerbaarheid - PDF
 
donderdag 14 maart 2019

Gerelateerde artikelen

Waarom identiteitspolitiek niets oplost

woensdag 30 januari 2019

Nederland bestaat niet

woensdag 6 december 2017

De onzin van het inburgeringsexamen

maandag 27 november 2017

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.