Sis: Fijn weekend!

Sis: Fijn weekend!

DOOR SIS VAN ROSSEM

dinsdag 4 juni 2019
Met deze knop kunt u artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier om in te loggen.

Binnenkort ontwikkel ik waarschijnlijk een gruwelijk eczeem. Gek! wordt een mens toch van dat ‘fijne dag’, ‘fijn weekend’. Ik heb de medewerkers bij de supermarkt waar ik dagelijks kom al zover dat ze het niet meer tegen me zeggen. Natuurlijk heb ik ze eerst uitgelegd waarom ik het zo verschrikkelijk vind. Veel mensen, ja veel meer dan we denken, zitten met een moeilijke en zware thuissituatie. Stel je voor: je man ligt op sterven, je (klein)kind blijkt een hele erge ziekte te hebben, je hebt zelf net te horen gekregen dat je kanker hebt en nog twee jaar te leven hebt. ‘Fijne dag verder’, ‘fijn weekend!’ Dat is toch gewoon onverdraaglijk? Zoiets zeg je niet, zo simpel is het. Maar zoals gebruikelijk doen we alles als papagaaien na, want oh, we willen er zo graag bij horen.

Benieuwd naar de hele column? Bestel dan nu Door de ogen van Sis van Rossem, een verzameling van Sis van Rossems beste en scherpste columns. Bestel het boek hier.

dinsdag 4 juni 2019

Gerelateerde artikelen

Kunst met Sis: Van oude mensen en dingen die niet voorbij gaan

maandag 20 mei 2019

Sis: Ik ben geen echtpaar

dinsdag 9 april 2019

Het leven is geen dansfeest

dinsdag 12 maart 2019

Welkom bij Maarten!

Maarten van Rossem is 's lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en tv en heeft een eigen blad: Maarten!. Verwacht diepgravende interviews, scherpe analyses en verrassende opinies.

Maak nu gratis kennis met onze journalistiek. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ruim tien jaar Maarten! gebundeld. Lees bijvoorbeeld waarom Baudet gelijk heeft als hij zegt Fortuyns erfgenaam te zijn, wat Maarten van het Nederlandse onderwijs vindt en hoe Amerika het IS-monster gecreëerd heeft.

Wilt u de beste verhalen uit Maarten! in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.